Първите пътници от Ryanair кацнаха в Бургас

Първите пътници от Ryanair кацнаха в Бургас - E-Burgas.com

Първият полет на нискотарифната авиокомпания Ryanair пристигна днес на летище Бургас. В 10:45 пътниците от Братислава, Словакия, бяха посрещнати с традиционна българска музика и фолклорни танци. За добре дошли те получиха рекламни и информационни материали за град Бургас, които да ги ориентират какво интересно да посетят и как да организират времето, прекарано тук.

Най-големият въздушен превозвач в Европа Ryanair се позиционира сериозно в Бургас с целогодишна база. Благодарение на това, с нови маршрути и графици се удължава туристическият сезон в региона. Досега всичко за Бургас приключваше с последния летен чартър и оставаха само полетите до Москва и Лондон. Занапред тук ще идват доста повече туристи, от което имат полза всички - ресторанти, хотели, таксиметрови компании, туроператори, туристически обекти.

През 2017 г. от Летище Бургас бяха извършени полети до 153 дестинации в 43 държави. Броят на регистрираните пътници бе почти 3 милиона, което бележи ръст от 3,6 %. От днес Бургас официално е свързан с 11 нови дестинации в шест държави - Братислава в Словакия, Дюселдорф, Франкфурт и Меминген в Германия, Милано в Италия, Рига и Каунас в Литва, Жешов, Краков и Варшава в Полша и Тел Авив в Израел.

Коментари

Още от последните новини