Първите германци по морето идват още през март

Първите германци по морето идват още през март - E-Burgas.com

Германците вече резервират летни почивки на море, като много от тях се възползват от ранните намаления, предлагани за летуване във Варна. Най-голям интерес за туризъм в морската ни столица проявяват семейства с деца, както и туристи от сегмента „60 плюс“. Желаещите да пътуват през лятото до Варна ползват и допълнителните панаирни намаления от 3 до 5% на най-голямото туристическо изложение в Германия „CMT”, съобщава за Агенция "Монитор" шефката на общинската дирекция „Туризъм“ във Варна, Соня Георгиева.

Общината участва в изложението в германската провинция Баден Вюртемберг от 14 до 21 януари, като представя възможностите за почивки на общ щанд с Министерството на туризма. Основен акцент са летният ваканционен туризъм, уелнес и SPA, културен и велотуризъм, къмпинг и голф. „Фактът, че Варна е Младежка европейска столица през 2017, насочи и много младежи към нашите курорти. Чартърната програма за Варна от Германия стартира на 19 март, когато пристигат първите гости за уелнес и SPA. Засилен е и интересът към обиколни пътувания, в които е включен и престой във Варна, както и към шопинг-турове. Къмпингът и караванингът традиционно се радват на голям интерес, чиято публика ползва и множество допълнителни услуги на място“, допълни Соня Георгиева.

По данни на организаторите на СМТ, посетителите на събитието са над 225 000 души. Според тях, тази година профилът на посетителите на туристическото изложение е изключително разнообразен - 69% се интересуват от пътувания, а 51% от къмпинг и караванинг. Средната възраст на посетителите е 50 години. Близо 3 380 евро средно са нетните приходи на всяко домакинство, 88 на сто от всички посетители предприемат най-малко по два пътувания в годината по 5 и повече дни.

Коментари

Още от последните новини