Паркингът на Сарафово: Това лято "Синя зона", след това го дават по наем

Паркингът на Сарафово: Това лято

Паркингът, който се намира между летище Бургас и квартал "Сарафово" ще функционира като Синя зона през това лято. Решението беше взето днес от Общински съвет - Бургас и ще влезе в сила до броени дни. Мярката обаче най-вероятно ще бъде само за активния летен сезон, след което ще бъде задействена процедура за отдаване на паркинга под наем, което ще го превърне в платен. 

Именно между тези два варианта умуваха днес съветниците в местния парламент. Вариантите бяха два - да бъде прието предложението за Синя зона или докладната записка да бъде отхвърлена и да бъде внесена отново другия месец, като процедурата бъде за отдаване под наем. По този начин обаче сезонът щеше да бъде изцяло изпуснат, тъй като наемател може да се нмери най-рано през септември. Поради тази причина съветниците взеха единодушно решение паркингът да бъде превърнат в Синя зона, след което ще се вземе решение дали да бъде отдаден под наем. 

От обсъжданията днес стана още ясно, че в момента безплатния паркинг до летището се използва от няколко фирми за рент-а-кар. След днешното решение голяма част от тях най-вероятно ще се оттеглят по улиците на Сарафово, за да избегнат таксите. 

Коментари

Още от последните новини