Пълна промяна за бургаското ОУ "Елин Пелин" (Снимки)

Пълна промяна за бургаското ОУ

Бургаското ОУ "Елин Пелин" претърпя пълна промяна. Финансирането на дейностите бе осигурено с първия одобрен проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап" по новата оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020.
Към този момент са завършени подходите към сградата, която бе санирана по друг общински проект преди няколко години. 
В момента се работи по спортните площадки и зоните за забавление и отдих, които ще бъдат завършени през ноември. Местата, където строителните дейности продължават, са обезопасени и децата няма да имат достъп до тях.
Училищният двор на "Елин Пелин" ще е едно от най-приятните кътчета за децата не само в Бургас. На мястото на старите площадки се изграждат три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа писта и две зони за фитнес на открито. Всички спортни терени ще имат ударопоглъщащо покритие, за да се избегнат травми при децата в случай на падане.
Предвидено е да има комбинирано игрище за хандбал и минифутбол. Съоръжението ще бъде покрито и ще може да се използва при дъжд или силно слънце през летните месеци.
Зеленината ще продължи да заема важно място в училищния двор. Съществуващите дървета и насаждения се запазват, като в свободните пространства ще бъде засадена и нова растителност.
Безопасността на движението е новият акцент, който Община Бургас добавя към концепцията за обучение и спорт в откритото училищно пространство. В специално обособена зона децата ще учат правилата за движение и безопасност на пътя. Това ще повиши познанията им  в тази сфера и ще ги предпази от попадането в рискови ситуации.
ОУ "Елин Пелин" е едно от малкото, които разполагат с открита сцена. Скоро съоръжението ще бъде завършено и там ще се изнасят концерти. Красиви алеи ще свързват отделните зони и спортни площадки. Около тях ще има много пейки и места за отдих.

Галерия
Коментари

Още от последните новини