Пак затвориха AM "Тракия" между Карнобат и Бургас

Пак затвориха AM

 Заради обилния снеговалеж е затворен и пътят Дуранкулак - Варна - Бургас

Тежкият снеговалеж доведе до затваряне на пътищата за всички видове автомобили в шест области. Затворените за движение области са Силистра, Русе, Добрич, Разград и Шумен, съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на извънредна пресконференция. Там на места видимостта е едва 10 метра и от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са преценили, че най-безопасно ще бъде спирането на движението за всички превозни средства.

Малко по-късно днес от АПИ съобщиха, че и в област Търговище е ограничено движението за всички автомобили.

Затворени са и части от магистралите "Тракия" и "Хемус". Отсечката на магистрала "Тракия" от Карнобат до Бургас е забранена за движение на всички видове превозни средства. Един от обходните маршрути – от Петолъчката до Бургас, също е затворен. Именно там бяха най-големите проблеми преди Нова година, след като верижна катастрофа затвори магистралата, а аварирали камиони блокираха обходните маршрути до Бургас.

Обстановката по магистрала "Хемус" е тежка и това е наложило спирането на движението по нея във варненска област. Заради обилния снеговалеж е затворен и пътят Дуранкулак - Варна - Бургас.

Коментари

Още от последните новини