Пак погват голите и полуголите на плажа в Бургас

Пак погват голите и полуголите на плажа в Бургас  - E-Burgas.com

Докладната бе внесена в Общински съвет - Бургас, но малко по-късно бе оттеглена от вносителя

Допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас. предлага общинският съветник Станислав Андреев. Това касае хората, които посещават плажа без бански, както и за жените по монокини. 

Докладната записка бе качена на сайта на Общински съвет вчера следобед, но само няколко часа по-късно е била оттеглена от вносителя. Не е ясно дали докладната ще бъде внесена отново, но това може да стане най-рано за следващото заседание на местния парламент в края на месец юли, когато по-голямата част от сезона ще бъде изтекла. 

Мотивите на Станислав Андреев са оглед обществената нетърпимост и напрежение сред мнозинството граждани на Бургас заради прояви на неморално поведение, демонстрирано на обществени места от страна.

Припомняме, че преди години подобна идея се роди от представители на протестантски цъкви в града, Миналата година пък дори се стигна до събирането на подписи срещу монокините, която пък съответно бе послевана от контраподписка. В крайна сметка до някакво решение така и не се стигна и наредбата не бе променена. 

"През последните години граждани посещават обществените плажни ивици без никакво облекло (бански костюм) или в неприлично такова (жени по монокини), като по този начин демонстрират неуважение към обществото и погазване на общоприетите норми за приличие на публично място. С голотата си те предизвикват неприятни преживявания у останалите посетители и нарушават правата им да почиват в спокойна и безопасна среда. Това е особено чувствителен въпрос за семейните хора и тези с деца на плажа, предвид, че нерегламентираното излагане на открити интимни части на обществени места оказва деструктивно влияние върху децата, води до ранната им сексуализация и до нарушения в сексуалното им поведение. Причинява се стрес и когнитивен дисонанс и у по-големите подрастващи поради противоречието между публичната голота на възрастните и семейното им възпитаване в опазване на интимното пространство. Изкривяват се възприятията за това кое е приемливо поведение и кое - не, а това разрушава моралните ценности на всички възрастови групи, посещаващи плажа. "  пише Станислав Андреев.

Той дава пример със заведенията край плажа и басейните, където е неприемливо човек да се съблече гол.  Според него новата наредба ще защити спокойствието и безопасността на мнозинството хора, търсещи здраве и почивка на обществения бургаски плаж. 

 

Коментари

Още от последните новини