ОУ „Св. княз Борис I“ откри учебната година с еко инициатива

ОУ „Св. княз Борис I“ откри учебната година с еко инициатива - E-Burgas.com

Бургаското ОУ „Св. княз Борис I“ посрещна първия учебен звънец с пъстро тържество и екологични инициативи.

Ученици, учители, ръководството на училището и родители се събраха в двора на учебното заведение, за да се включат в тържествената програма, посветена на първия учебен ден.

Специален гост на празника бе зам.-кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина. Тя отправи специален поздрав към присъстващите, като пожела на децата да откриват нови светове по пътя на знанието и да следват своите мечти.

ОУ „Св. княз Борис I” посреща първия учебен ден с обновено спортно игрище и „зелена“ класна стая на открито. Придобивките са осъществени с помощта на Община Бургас и Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година“. С обновяването на спортното игрище и изграждането на класната стая децата ще имат възможност да прекарват повече време на открито, ще изграждат навици на отговорно отношение към природата. Така ОУ „Св. княз Борис I“ прави важна крачка към прилагането на най-съвременните образователни тенденции.

Друга новост в учебното заведение е специалната машина за рециклиране на пластмасови бутилки. Тя е предоставена от Община Бургас. В нея децата ще изхвърлят празните бутилки и ще получават звуков поздрав за отговорното им отношение към опазването на околната среда.

Галерия
Коментари

Още от последните новини