Отпускат добавки към пенсиите и за май

Отпускат добавки към пенсиите и за май - E-Burgas.com


До момента за този вид помощи са заделени над 1 млрд.лв.
„Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе в четвъртък чрез видеоконферентна връзка.

Министър-председателят подчерта, че за близо година, откакто правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора, разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. 

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тя е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание кабинетът прие и друго решение. Министерството на образованието и науката поема управлението върху имоти – публична държавна собственост, в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата. „Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“ – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Коментари

Още от последните новини