Отново неуспех в съставянето на комисии

Отново неуспех в съставянето на комисии - E-Burgas.com

Отново провален опит на парламента да сформира постоянните комисии. Депутатите не успяха да се разберат за председателското място в три от тях. 

Спорът в зала се разрази при избора на председател на Комисията по земеделие. Единствената номинация - бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов не събра мнозинство.

“Повечето от вас асоциират моето име с “Капитан Андреево”. За съжаление здравните аспекти на откритията, които направихме там, са верни. Имаше и положителна  част - 400 млн. лв за 10 години, които щяха да потънат там, сега са върнати в бюджета”, коментира от парламентарната трибуна Христанов. 

Така се породи скандал около казуса с “Капитан Андреево”.

“Всичко това, което казахте е самата истина. Но това беше извършено от екип - основната дейност беше на БСП. Това беше един денонощен труд, който всички полагахме”, каза Иван Иванов от БСП.

А Мустафа Карадайъ от ДПС призова, оценките за предишната изпълнителна власт “да ги правим, където и когато е необходимо”.

“Политиците, ако имат амбиция за държавници, не трябва да минават границата на лъжата. Хаосът, който се създаде, е безпрецедентен”, коментира Десислава Танева от ГЕРБ. 

Така Христанов получи подкрепа само от “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”.

Коментари

Още от последните новини