Отново медали за бургаските фехтовчици, този път в София (Снимки)

Отново медали за бургаските фехтовчици, този път в София (Снимки) - E-Burgas.com

Силно представяне на бургаската фехтовка. На провелия се в София турнира за купа „Младост“ , възпитаниците на фехтовална академия „Васил Етрополски“ от регион Бургас отново показаха , че са едни от най-добрите в тяхната възрастова група. Състезанието бе първи кръг от купа „България“ за деца до 11,13,15 и 17 години.

При най-малките фехтовален клуб „Корсар“ завоюва един златен медал на Виктор Китенов, сребро за Даниела Петкова и бронз на Галатея Костадинова. С отлично класиране са и другите състезатели на клуба, за които това беше и първо състезание, 5-то място за Боян Димитров,6-то за Ертан Идриз, 6-то за Кристина Бандрамалиева, 9-то за Жаклин Македонова, 12и13 са съответно Никола Миланов и Иван Колев. С това си класиране младите мускетари доказват , че са следващото шампионско поколение от Бургас.

До тринайсет години с титлата при момичетата се окичи Михаела Николова, а Кристина Миланова взе 6-то място. При момчетата на тази възраст място на почетната стълбичка зае Александър Янев, като спечели бронзов медал. Само контузия в последния двубой от групите попречи на Борис Симеонов да намери място в осмицата на състезанието.

В следващата  възрастова група до 15- години победителка бе Кристина Миланова, с което затвърди доброто си представяне след спечелването на международния турнир в Букурещ, на трето място завърши Габриела Захаринова, на 5 и 8 място съответно за Михаела Николова и Таня Костадинова. В надпреварата при момчетата Георги Златаров спечели бронзовия медал, останалите представители от „Корсар“ се класираха: 10-ти Георги Аладжов, 15-ти Александър Янев, 18-ти Борис Симеонов, 22-ри Калоян Стоев, 23-ти Ивайло Aлександров.

И равносметката от изминали турнир е три златни отличия, един сребърен медал, три бронзови, много усмивки, сълзи и увереност за доброто развитие на бургаската фехтовка.

Галерия
Коментари

Още от последните новини