Отново без камиони по българските пътища по празниците

Отново без камиони по българските пътища по празниците  - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Камионите над 12 тона ще бъдат спирани от движение в най-натоварените часове по празниците, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на пресконференция в МВР, цитирана от dariknews.bg.

Заради ремонти на магистрала "Тракия" могат да бъдат ползвани обходни маршрути. По магистрала "Хемус" също има няколко ремонта. Така по пътя към Варна ще има специална организация на движението, като ще се отделят повече ленти за движение в пиковете часове според трафика. Аврамова посочи, че може да се ползва прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле за тези, които пътуват към Северозападна България.

Транспортният министър Росен Желязков обясни, че е повишена готовността за реакция при терористичен акт до жълта степен на редица институции, след нарочна заповед. И допълни, че това не са извънредни, а по-скоро традиционни мерки с оглед превенция. Това важи за всички гари, автогари, летища и пристанища. Проверени са всички сигнално-охранителни системи.

От Националната полиция обясниха, че вече са обследвани всички църкви и манастири, където ще има служби по празниците - 1607 обекта. А пътните полицаи ще помагат за движението около храмовете. Повече полицаи ще има и около моловете, където може да има повече джебчии. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова всички да са по-бдителни, особено на места, където има повече хора.

От гранична полиция призоваха всички да погледнат сроковете на документите си за пътувания, както и пълномощните за децата.

Коментари

Още от последните новини