Отличиха бургазлията Венелин Шурелов за принос в изкуството

Отличиха бургазлията Венелин Шурелов за принос в изкуството - E-Burgas.com

Венелин Шурелов - художник, сценограф, ръководител на магистърска програма "Дигитални изкуства" в Националната художествена академия и вдъхновяващ бургазлия, бе отличен с престижното отличие ГРАМОТА И ПОЧЕТЕН ЗНАК "ПЕЧАТ НА ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ" - ЗЛАТЕН, за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

Това се случи вчера, 28 май, в Квадрат 500 - Национална галерия, на официалната церемония по връчването на традиционните награди на Министерството на културата по случай 24 май.

Венелин Шурелов преподава и живее основно в София, но не забравя родния си град. Той създаде интерактивните атракции в бургаския Авиомузей, както и в музея на остров Света Анастасия. Венелин Шурелов е съорганизатор и участник във фестивала на модерното изкуство "Включи града" още от първото му издание. Бургазлии още помнят неговите авторски произведения - Фантомати, Машина за рисунки, Лампа Дора, Стрелбище и др.

Венелин Шурелов е носител и на най-престижната театрална награда в България - ИКАР за сценографията на постановката "Хамлет" на режисьора Явор Гърдев.

 

Коментари

Още от последните новини