Отличиха бургаски деца в престожен международен конкурс (Снимки)

Отличиха бургаски деца в престожен международен конкурс (Снимки) - E-Burgas.com

Четири бургаски деца бяха отличени от делегацията на Европейския съюз в Китай и списание "Светът и Китай" в престижния международен конкурс "Мечти за Европа и Китай", в който покана за участие през 2018 г. като представител на Европа получи град Бургас.

Това са Женя Николаева Жечева (5 г.), която печели безплатен самолетен билет до Китай и Георги Димов (10 г.), Биляна Богоева (12 г.) и Симона Кирякова (5 г.), които печелят настолни календари, детски суичъри и други предметни награди. Рисунките на отличените деца са избрани сред 12-те най-добри за включване в календара за 2019 г. на делегацията на Европейския съюз в Китай, като биват класирани и в поредицата изложби "Китай - Европа - 2018", организирана от делегацията на Европейския съюз в Китай, съвместно с "Китайска фондация за приятелство и мирно развитие" и списание "Светът и Китай". С цел представяне на рисунките на всички участници от Европа и Китай, изложбите се провеждат през цялата година в редица китайски градове, сред които Чанчун, Йентай, Пекин, Кунмин, Чинтао и Шенджен.

В миналогодишното издание на конкурса, осъществено от Община Бургас като представител за България, участие взеха повече от 240 деца от бургаски училища, детски градини, арт школи и други организации, включително изразили желание за участие ученици от София и Плевен. Деца от всички възрасти без ограничения имаха възможност да се включат, като задачата на малките художници бе да нарисуват как си представят Китай или град Йентай, докато китайските деца от своя страна рисуваха България и Бургас. Всички участвали рисунки бяха обработени и изпратени дигитално до организаторите в Китай, а всеки участник получи сертификат за участие от Делегацията на Европейския съюз в Китай.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини