Отличават Николай Танев, който спаси тежко болен дядо по време на наводненията

Отличават Николай Танев, който спаси тежко болен дядо по време на наводненията - E-Burgas.com
Архив

Бургазлията Николай Желев Танев, който е спасил възрастен човек, в изключително тежко здравословно състояние по време на бедствията на 26 октомври, ще бъде отличен с приза „Почетна значка на Община Бургас”. Предложението е лично на кмета на Бургас Димитър Николов и предсти да бъде гласувано в Общинския съвет.

 Танев е дългогодишен състезател по подводен риболов и е проявил жертвоготовност и съпричастност по време на наводнението в Равнец. Той веднага е нахлузил водолазния костюм и се е втурнал да помага по къщите, като в някои от тях водата достигнала 1,5 метра.

 „Сега, може би нямаше да отчитаме само нанесените материални щети, ако в първите мигове на създалата се бедствена ситуация, нямаше хора като Николай Желев Танев”, пише в докладната си кметът Николов.

Бързите му и адекватни действия довели до това, 74-годишният Кольо Луков Колев, в изключително тежко здравословно състояние, днес да продължи своя житейски път.

„Проявените съобразителност, себеотрицание, гражданска чест и доблест, заслужават адмириране в най-висока степен”, твърди още кметът. 

Коментари

Още от последните новини