Отлагат готвените увеличения в цената на билетите

Отлагат готвените увеличения в цената на билетите  - E-Burgas.com

Правната комисия към местния парламент откри пропуски в докладната записка за повишаване цената на билетите за градския транспорт, обяви пред „Дарик“ директорът на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

По думите му, предложението не е било разгледано от транспортната комисия преди да бъде внесено в местния парламент. Така, гласуването на докладната за нова цена на билетите от 1 лев и 30 ст. за градския транспорт в Бургас, се отлага за края на ноември. Драгнев отново обясни, че само с повишаване на цената за курс, общинският превозвач ще успее да плати дълговете си към общината и доставчиците и ще продължи да работи на печалба.

„Оптимизирали сме работата си от началото на месец май. Направихме промени в някои от линиите. Освободихме част от работниците си, а на други намалихме заплатите. Разходите ни обаче се увеличават“, каза инж. Петко Драгнев. Той не посочи размера на задълженията от началото на тази година, но увери, че всички ще бъдат платени. Забавяне също няма да има.„Ако продължаваме да задържаме тези цени се очертава загуба за „Бургасбус“. Липсата на пари води до икономии. Днес обаче сме достигнали критичния праг на икономии. Спряхме дори VIP намалението за най-скъпите електронни карти“, допълни Драгнев. Той е категоричен, че цената от 1 лев и 30 стотинки не би следвало да подлежи на коментар. „Това е минималното увеличение, което искаме. Казвам отново - минималното“, заяви директорът на превозвача.

Коментари

Още от последните новини