Откриват сезона в новата туристическа атракция на Бургас

Откриват сезона в новата туристическа атракция на Бургас - E-Burgas.com

Новата за Бургас туристическа атракция "симБиотично" - пространство на Атанасовско езеро, открива летния сезон с безплатен концерт на Таралежков на 15 юни (петък) от 19,30 ч.

Мястото е в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща история и всичко най-интересно за Атанасовско езеро. Стара солничарска барака е превърната в атрактивно място, където е инсталирана известната изложба "симБиотично", която може да се види, пипне, чуе и вкуси; изложбата "Сол" на Мариана Сърбова, посветена на трите бургаски езера и Черно море; обособен кът с историята на солодобива в езерото;  образователни игри за деца и кът със сувенири. Благодарение на дарения на хора от цялата страна е събрана и Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо. За любознателните посетители е организиран и дигитален архив, който предлага документи от живота на солниците, статии, свързани с езерото, както и стари карти на Черно море.

Стопаните на мястото, екипът на проект "Солта на живота", LIFE+, са избрали това различно име, защото "симБиотично" не е точно  музей, нито информационен център, а интересна смесица между двете, която информира, образова и вдъхновява посетителите.  

Организаторите канят всички да заповядат на 15 юни (петък) от 19.30 часа пред "симБиотично", когато официално ще бъде дадено началото на езерно-морските удоволствия с концерт на Таралежков и приятели. Музикалното преживяване ще включва любимите на всички песни "Нефтохим", "Комините", "Радост" и "Лятото е само наужким".

Съвсем не наужким Пространството на Атанасовско езеро това лято ще работи всеки ден от 1 юни до 1 септември (без понеделник) от 11 до 19 часа, а входът е свободен. През целия сезон ще има интересни събития, работилници за деца и възрастни, като кулминацията ще бъде на 10 август, когато ще се проведе Фестивалът на солта.

Можете да откриете "симБиотично" в района на солниците (на 200 м. от басейните с луга и кал), между административната сграда на "Черноморски солници" АД и новото кафене "Бялата къща". Дотам се стига лесно с велосипед, пеша, с автомобил (от горната страна на пътя) или с електробусче.

Пространството "симБиотично" е създадено в рамките на проект "Солта на живота", LIFE+.

Коментари

Още от последните новини