Откриват новата детска градина в "Меден рудник" (снимки)

Откриват новата детска градина в

На 14 септември в 10.30 часа ще бъде официално открита новата еко детска градина „Пинокио“ в к-с „Меден рудник“. Тя се намира в районния център, в непосредствена близост до покрития плувен басейн, срещу църквата „Свети Николай“. На откриването ще присъства кметът Димитър Николов.

Всички родители на приетите там малчугани вече подписаха по своя воля декларация, с която дават съгласие за ежедневен престой на открито. Извеждането навън ще става по преценка на учителите, съобразена с метеорологичната обстановка. Родителите поеха и ангажимент един ден в месеца всеки от тях да прекарва в градината.

В двора на „Пинокио“ има футболно игрище и комбинирани съоръжения за игра. Посадени са десетки дървета от най-различни видове, билкова градина, "музикални кутии", различни учебни дъски за писане и с магнити, места за морски шах, инсталация за наблюдение на пътя на водата, както и и сензорна пътека с различни сектори, напълнени с речни камъни, пръст и есенни листа, върху които децата да стъпват боси.

Галерия
Коментари

Още от последните новини