Откриват Центъра за жертви на сексуално насилие в Бургас

Откриват Центъра за жертви на сексуално насилие в Бургас - E-Burgas.com

През юли ще бъде открит Център за жертви на сексуално насилие.Това каза заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян пред радио "Фокус". 

Ремонтните дейности са приключили и той е отдаден на Асоциация „Деметра”, която ще предоставя услугите в центъра.

„Направена е и стиковката между различните институции, които имат отношение към сексуалното насилие, като МВР, МБАЛ - Бургас, представители на Прокуратурата и на Община Бургас”, обясни още д-р Лорис Мануелян. Той посочи, че официалното откриване ще през юли в КЦ „Морско Казино”.

„Асоциация „Деметра” е много стар партньор на Община Бургас. Те движат и дейностите в Кризисния център за жертви на насилие и имат опит точно в тази сфера”, допълни още д-р Лорис Мануелян. По неговите думи се работи упорито и по изграждането на Център за деца и младежи с увреждания, които ще се помещава в старите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк в Морската градина. „Фирмите, които работят едновременно са две. Строителните и ремонтните действия напредват много бързо. Очакваме към началото на есента, дори и по-рано, да бъде завършен”, посочи д-р Лорис Мануелян. 

Коментари

Още от последните новини