Откриват "Алея на славата" с творби на най-знаковите свързани с Бургас художници ден преди Никулден

Откриват

Експозицията ще ви очаква в Гранд Хотел и СПА Приморец от 5 до 15 декември, вход свободен

"Алея на славата" 2019 събира в обща изложба творби на едни от най-обичаните и прославени свързани с Бургас художници - да може бургазлии и гостите на морския град да ги видят, да си ги спомнят, да почетат творчеството и паметта им. Експозицията ще бъде официално открита във фоайето на Гранд Хотел и СПА Приморец на 5 декември от 17:30 ч. и ще може да бъде видяна в дните до 15 декември (неделя) включително.

Ще бъдат експозирани оригинали, предоставени от Художествена галерия  „Петко Задгорски“ и нейния директор Георги Динев. Произведенията са на 16 творци с морско сърце: Петко Задгорски, Виолета Масларова, Георги Баев, Тодор Атанасов, Дамян Заберски, Кирил Симеонов, Ненко Токмакчиев, Георги Янакиев, Стоян Цанев, Генчо Павлов, Руси Стоянов, Николай Янакиев, Тодор Евгениев, Павел Вълков, Владимир Гоев, Стефан Марков. 

"Алея на славата" 2019 продължава за пета поредна година традицията, създадена от Гранд Хотел и СПА Приморец: да събира заедно и да отдава почит на хората, прославили Бургас и България по света чрез изкуство, спорт, култура, наука... Защото те заслужават да помним и следваме светлия им пример, да имаме кураж, доблест и сила да следваме своя път и защо не - някой ден, като тях, да изкачим своя връх.

 

Коментари

Още от последните новини