Откриха обновеното дворно пространство в ОУ „Елин Пелин“ (Снимки)

Откриха обновеното дворно пространство в ОУ „Елин Пелин“ (Снимки) - E-Burgas.com

Бургаското ОУ "Елин Пелин" вече разполага с изцяло обновено и реконструирано дворно пространство с модерни съоръжения  за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1050 ученици. 
Изцяло са ремонтирани три игрища за баскетбол, едно за волейбол и мини футбол, обособена е и нова лекоатлетическа писта. Изградени са две площадки за фитнес на открито, комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол с възможност за изграждане на покривна конструкция в бъдеще. 
Създадена е площадка за безопасност на движението и зона за отдих и игра. Ремонтирана е външната сцена, на която след дълго прекъсване отново ще се играят представления на открито. Изградени са рампи за преодоляване на различните нива, с което се осигурява достъпна среда за хора в неравностойно положение.
Модерният спортен комплекс бе открит със спортен празник. На церемонията присъстваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, общински съветници, директори на бургаски училища, преподаватели и ученици.
"Благодаря на ръководството на това училище за добрата работа и за това, че много ни помогнаха да подготвим заедно един качествен проект. Благодаря най-вече на зам.-министър Деница Николова за това, че с приоритет беше одобрена оперативната програма и мярката за Община Бургас и вече е факт първият приключил проект. Така трябва да изглеждат спортните площадки на всички бургаски училища. За мен е важно, че с такива съоръжения лесно се преподава. Така децата, които спортуват активно в добра среда, ще бъдат мотивирани да се учат по-добре", заяви кметът Димитър Николов.
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова заяви, че това е проект за пример. 
"Бургас отново е първенец в усвояването на средства и в качеството и оформянето на средата, в която вие ще спортувате. В рамките на оперативната програма 13 процента от средствата са осигурени за образование. Те ще бъдат фокусирани върху обновяването на образователната инфраструктура и училище "Елин Пелин", което беше обновено по време на първия програмен период, не само ще бъде надградено с тази спортна площадка, но ще има и други възможности за финансиране на проекти", допълни зам.-министър Николова.
Ремонтът на училищния двор на ОУ "Елин Пелин" е резултат от изпълнението на проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап" ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0001-C01., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. С реализиране на проекта е осигурена привлекателна и достъпна възпитателна, образователна и спортна среда, което е в съзвучие с водената от Община Бургас политика на последователни и надграждащи инвестиции в образованието за гарантиране на устойчиво социално-икономическото развитие на града.

Галерия
Коментари

Още от последните новини