Откриха Международно изложение-договаряне по пчеларство

Откриха Международно изложение-договаряне по пчеларство - E-Burgas.com
Снимки dariknews.bg

Днес в Плевен беше открито 15-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017“, което се организира от "Партнерс Експо"ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.
По традиция изложението се провежда в дните около празника на закрилника на пчеларите Свети Харалампи.
Преди да пререже лентата, зам.-министърът на земеделието проф. Георги Желязков, който пристигна за събитието пожела на участниците множество и успешни сделки, като поздави всички в аванс с празника на Свети Харалампи, който се отбелязва на 10 февруари. Той връчи поздравителен адрес от името на министъра на МЗХ проф. д-р Христо Бозуков.

Чавдар Велинов – един от създателите на „Партнерс Експо“ каза: “Тук сме, за да открием това събитие, което прави Плевен столица на меда в България, Юзна Европа, а защо не и на цяла Европа. Това е мястото, в което производители от всички европейски страни си дават партньорска среща в нормална конкурентна среда, за да покажат най-новите технологии и производи.  

Председателят на Съюза на пчеларите в област Плевен доц. Юлиян Станчев припомни, че в рамките на изложението ще се проведе Генерална асамблея на балканската федерация на пчеларските организации, в която ще участват представители от всички балкански страни.

Гости на събитието бяха още Николай Маринов, директор на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика” в МЗХ, областният управител Ралица Добрева, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, заместник-кметът на Община Плевен Тодор Еленков, директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева.

Участие в изложението ще вземат 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност - фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейерни линии за екстракция на меда.

Изложението „Пчеларство – Плевен 2017“ ще продължи до 12 февруари, когато ще бъдат раздадени традиционните награди на организаторите „Партнерс Експо“ и Областния пчеларски съюз.

Източник: dariknews.bg

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини