Откриха "Алея на славата" 2018 със зрелищен мини-спектакъл "Кабаре"

 Откриха

Младите таланти от младежка театрална трупа "Валери и приятели" играха, пяха и танцуваха в Гранд Хотел и СПА Приморец

На Празника си 6 декември Бургас почете най-ярките си звезди от театралната и киносцена с "Алея на славата". Официален старт на експозицията, посветена на най-големите бургаски актьори бе даден със зрелищен мини-спектакъл - награждаваният мюзикъл "Кабаре" на театрална трупа "Валери и приятели". Преди младите таланти да превърнат елегантните пространства на инициатора и домакин на "Алея на славата" Гранд Хотел и СПА Приморец в пълнокръвна сцена, към присъстващите приветствие отправиха Стефка Славова от името на 5-звездния Гранд на Бургас и Валери Еличов от името на Драматичен театър "Адриана Будевска".

След встъпителните думи, гостите на изложба "Алея на славата" имаха възможност настанени удобно в креслата в лоби бара на Гранд Хотел и СПА Приморец, с чаша бяло вино в ръка да потънат в магията на "Кабаре". Сред тях бяха близки и приятели на актьорите, както и техни колеги артисти. Мюзикълът бе наситен с енергия, музика, танци, светлина. Валери Еличов обяви преди старта на спектакъла, че за някои от дарованията това е дебют на сцена, което обаче нито за момент не си пролича.  Младите актьори влизаха от едно амплоа в друго, сменяха костюми, пяха, танцуваха, играха и раздадоха себе си. Публиката видя всичко - от впечатляващи музикални изпълнения, до балет и брейкденс. Забавните моменти в шоуто бяха подчертан акцент, който допълнително подсили усещането за радостна емоция, което сценичната изява дава.

"Кабаре" бе почит - спектакъл, който да предаде на публиката усещанията, които артистите имат на сцената. Задоволството, веселието, но и труда, старанието, целенасочените усилия. Мюзикълът бе реверанс към актьорите на Бургас - към  тези, които са раздавали и раздават себе си на сцените - пълнят зрителя с емоции, без и за момент да си позволят собствените им трудни моменти и състояния да надникнат зад ролите и образите.   

"Алея на славата" 2018 събра великолепните Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Катя Зехирева, Елжана Попова, Хиндо Касимов, Аглика Бояджиева, Димитрина Тенева, Стефан Рядков, Руси Чанев и Невена Мандаджиева. Те очакваха публиката, която за пореден път да се докосне до тях - този път чрез информация, книги, снимки и сценични костюми, подредени в обща изложба. Ако не сте успели да ги видите - те още са там, в Гранд Хотел и СПА Приморец - и ще ви очакват до вечерните часове на неделя (9 декември).

Това е 4-то поред издание на „Алея на славата“  - инициативата която осветява, събира и почита изявени в различни области – наука, изкуство, спорт, култура – бургазлии.

Коментари

Още от последните новини