Отделят над 800 хил. лева за изпитни кабинки за кандидат-шофьори?!

Отделят над 800 хил. лева за изпитни кабинки за кандидат-шофьори?!  - E-Burgas.com

До около 2 седмици ще бъде обявена обществена поръчка за т.нар. изпитни терминали (специални кабинки), в които кандидат -шофьорите ще полагат изпит за шофьорска книжка.

Това стана ясно по време на изслушването на транспортния министър Ивайло Московски в ресорната парламентарна комисия. Идеята за подобни шумоизолирани кабинки с камери, е част от мерките, които транспортният министър подготвя след корупционния скандал в ИА "Автомобилна администрация".

Въпросните кабинки ще бъдат поставени в териториалните дирекции на Автомобилната администрация и се очаква до година да започнат да функционират. Според Московски, по този начин няма да се допуска манипулиране на изпита.

Стана ясно още, че въпросните изпитни терминали ще струват около 800-850 хил. лева, което ще наложи актуализация на бюджета на "Автомобилна администрация" от МФ.

Пред медиите Московски обяви, че текат много сериозни проверки по отношение на автошколите. След като приключат, ще бъде изготвен доклад и транспортният министър ще обяви резултатите. Той бе категоричен, че е възможно да се стигне и до отнемане на лицензи на автошколи.

Министърът на транспорта обяви също, че 52 протокола от изпити са предадени на МВР, за да бъдат издирени хората, които фигурират в документите и да им бъдат отнети книжките, които не са получени по законово регламентирания път.

Попитан за броя на водачите с купени книжки, Московски подчерта, че във всеки протокол има различен брой хора. /Кросс

 

Коментари