Отбелязваме Международния ден на Земята

Отбелязваме Международния ден на Земята - E-Burgas.com

За първи път Община Бургас, ЦПЛР – Бургас и детските градини отбелязват Деня на Земята с дигитална изложба, посветена на празника. Всички заедно можем да превърнем планетата Земя в по-добро място за живеене! „За чиста и щастлива Природа“. Това е мотото на рисунките на децата от детските градини.
ЦПЛР – Бургас изказва благодарност на ръководствата, учителите и децата от детските градини на Бургас, които се включиха в инициативата.

Виртуалната изложба е публикувана на сайта на ЦПЛР – Бургас и всеки може да я разгледа на адрес“:
„С много обич към Земя“  https://www.odk-burgas.com/bg/content/22-april-mezhdunaroden-den-na-zemyata

Официално отбелязване на 22 април като Ден на Земята става за пръв път през 1990 г., когато инициативен комитет под председателството на Денис Хейс (САЩ) започва активна акция за защита на природата. Още същата година Денят на Земята се чества от повече от 200 милиона души в 141 страни. Национални служби за координиране на проявите, посветени на този ден, са създадени в САЩ, Канада, Япония, Франция, Китай, Русия, Швеция и много други страни.
За изминалите години Денят на Земята – 22 април, се превърна в най-големия празник в света, отбелязван от над поло¬вин милиард души. България бе между първите страни в света, които още през 1990 г. се присъединиха към отбе¬лязва¬нето на 22 април с различни иници-ативи, посветени на опазване на природата.

Коментари

Още от последните новини