От БЧК-Бургас раздадоха 746 кг. храни от дарения

От БЧК-Бургас раздадоха 746 кг. храни от дарения  - E-Burgas.com

48 души са получили 746 кг храни и 85 л олио от кампания на БЧК-Бургас, съобщи за Радио „Фокус“ директорът на червенокръстката организация Виолета Радева.

По думите й БЧК-Бургас има сключен договор с една от големите хранителни вериги в Бургас и в страната. Целогодишно се подпомагат най-уязвимите хора с хранителни пакети. В  магазините са поставени кошнички, като всеки, който желае да помогне, може да остави пакетиран продукт- олио, ориз, брашно, сладки продукти.

През тази седмица ни предстои да съберем храни и се надяваме, че хората ще подкрепят кампанията и ще дарят своя хранителен пакет в кошничките, поставени в магазините“, каза още Радева. По думите й пакетите се събират регулярно. Хората се подбират, съгласно вътрешния правилник за хуманитарно подпомагане.

Има изисквания. Едното е 80 % от минималната работна заплата за страната да им е доходът. Другите са възрастни хора, самотно живеещи, многодетни семейства, трайно безработни, хора със заболявания“, каза още Радева. Тя допълни, че всеки ден в социалната трапезария на ул. „Оборище“ 95 100 души получават топъл обяд целогодишно.

Коментари

Още от последните новини