От 20 май започват работа контролните пунктове в Слънчев бряг

От 20 май започват работа контролните пунктове в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Контролните пунктове в Слънчев бряг започват работа от 20-ти май. Тогава се очаква да отворят врати и повече хотели в курорта. В момента в Слънчев бряг са настанени австрийски пенсионери и израелските туристи, чиито първи чартъри кацнаха край морето още в началото на април. От 1-ви юни в сила влиза контролният режим в комплекса, съобщи пред Труд Златко Димитров, изпълнителен директор на АД "Слънчев бряг".

250 таксита, задъжително със стикери на дружеството, ще обслужват туристите. Толкова бе броят им и миналата година. Занижен е броят на фаетоните. Миналата година те бяха 33, а сега лиценз е даден на 25 фаетона. Събораженията са, че в курорта трябва да се поддържа чистотата, а не всички файтонджии бдят за нея, както и това, че алейната мрежа не трябва да се натоварва максимално.

Часовете за зареждане са определени от 09:00 до 16:30 часа през деня и от 24:00 часа до 06:00 сутринта. Идеята е сутрин когато летовниците отиват на плаж и следобед, когато се разхождат край морето, микробусите със стока за магазини и заведение, да не създават напрежение. Служителите на контролните пунктове ще съблюдават да не влизат в комплекса нерегистрирани голфколички, както и автомобили или бусове за екскурзии, каза Златко Димитров.

Комаднированите полицаи изцяло ще бъдат осигурени от акционерното дружество. Ще има велополицаи, както и униформени с кучета, които ще бдят за реда в комплекса. Кучетата ще надушват и ако има крадци по плажа. Тази година РУП в курорта разполага с четири нови обучени кучета.

Междувременно, въпреки че още официално сезонът не е стартирал и няма много туристи, полицаите в курорта започнаха да провеждат масирани акции. За времето от 26.04.т.г. до 03.05.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и залавяне на пияни или дрогирани водачи.

Проверени общо 453 автомобила и 591 лица. Съставени са общо 115 акта, от които : два за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила; 11 за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила; 6 акта за шофиране от неправособни водачи, три акта за управление на МПС без сключена застраховка "Гражданска отговорност" и 24 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 66 акта. Наложените глоби по фиш са 61.

Източник: "Труд"

Коментари