Остров „Света Анастасия“ обновен и готов в края на лятото

Остров „Света Анастасия“ обновен и готов в края на лятото - E-Burgas.com
Ремонтните дейности на остров "Сввета Анастасия" ще прдължат до края на лятото, след като срока за изпълнение е бил удължен. Това става ясно от думите на зам. кмета в община Бургас Атанаска Николова пред Радио "Фокус".
Според нея проектът за реконструкцията на моста и обновяването на острова е един от най-атрактивните и желани проекти от гражданите и гостите на Бургас.
”В напреднал етап са строителните и реставрационните дейности, които се извършват на остров „Св. Анастасия”. За съжаление през зимния период климатичните условия не ни позволиха да работим и най-вече достъпът до острова беше затруднен. Поради това срокът за изпълнение на проекта бе удължен с няколко месеца и съгласно новите графици строителните дейности трябва да приключат до септември 2013 г. Въпреки всичко сме направили организация така че дейностите, свързани с рехабилитация на пристана, на кея и дейностите, свързани с изграждането на достъпната среда, благоустрояването на средата да бъдат изпълнени първи, както и изграждането на подземната инфраструктура”, каза Николова.
Николова допълва, че дори и през летните месеци да продължат дейностите, свързани с реставрацията на църквата, на манастирската сграда и вътрешното обзавеждане на хотела и ресторанта, островът може да бъде отворен за достъп за посетители.
Коментари