Оставиха в ареста украинците Денис и Руслан, обвинени в кражбата на голяма сума пари и злато

Оставиха в ареста украинците Денис и Руслан, обвинени в кражбата на голяма сума пари и злато - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетите спрямо двамата украински граждани, Денис Ш. и Руслан Д. мерки за неотклонение „Задържане под стража". Те са обвинени в кражбата пари и злато на обща стойност над 120 хиляди лева.

Производството бе гледано по частна въззивна жалба от двамата украинци. 

Срещу Денис и Руслан е повдигнато обвинение, наказуемо с „Лишаване от свобода" от три до петнадесет години. Съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния, с оглед на което същото се явява тежко престъпление по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция, правилен е извода на Бургаския районен съд, че от събраните на този етап от разследването доказателства може да се направи обосновано предположение в степен на вероятност, че Денис Ш. и Руслан Д. са съпричастни към престъплението, в което са обвинени.

При преценка на другите две предпоставки за вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата обвиняеми, Окръжен съд – Бургас счете, че към настоящия етап е налице висока степен на вероятност обвиняемите да се укрият. Този си извод съдът обосновава с тежестта на престъплението, в което са обвинени и опасността да бъдат признати за виновни и да бъдат наказани с „Лишаване от свобода", както и от обстоятелството, че те са чужди граждани и според представената справка от Началник сектор „Миграция" - двамата обвиняеми нямат постоянен или настоящ адрес по смисъла на закона за гражданската регистрация. Що се отнася до опасността Денис Ш. и Руслан Д. да извършат престъпление, настоящият съд счете, че тя не е налице.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

 

Коментари

Още от последните новини