Оставиха в ареста бургаски автоджамбаз с издадена Европейска заповед за задържане в Италия

Оставиха в ареста бургаски автоджамбаз с издадена Европейска заповед за задържане в Италия - E-Burgas.com

Бургаският апелативен съд не е уважил молбата на Спас Куртев и го е оставил в ареста. Срещу Куртев е издадена Европейска заповед за арест за  извършване на кражба на седем автомобила, както и на  измамни действия. Той изготвял фалшиви книжни формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град Ливорно.

Заповедта е издадена на 08.01.2016г. Според нея, Куртев е обвинен в извършването на престъпление по чл. 196 от НК (кражба в условията на опасен рецидив).

Според прокурора от Апелативна прокуратура Бургас, издадената от италианския съд заповед е законосъобразна. Куртев е обвинен за тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода“.  Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност Куртев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя се обуславя  от факта, че Куртев има предходно осъждане за измама в особено големи размери ( за сумата от 17 200 евро), която е извършена в съучастие. Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и  остави Куртев в ареста. Той е задържан под стража с Определение на Окръжен съд –Бургас от 14.03.2016г., което Апелативната инстанция потвърди на 18.03.2016г.

 Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно. 

 

Коментари

Още от последните новини