Още 20 км. от границата са без ограда, половината са при Бургас

Още 20 км. от границата са без ограда, половината са при Бургас - E-Burgas.com

Съоръжението не е завършено при реките  Резовска и Делиевска

133 км от оградата на границата с Турция са готови. Останалите са частите при Бургас и Хасково. Това съобщи пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Общо към 20 км остават, за да бъде завършена оградата, но теренът не е равен и не може бързо да се строи. Доставена е и част от оборудването за видеонаблюдение. Радев коментира, че се прави всичко възможно доставките да са бързи.

По думите му задачата със строежа на оградата е изцяло изпълнена в Ямбол. При Бургас остават 11,5 км при реките Резовска и Делиевска. 9,5 км има за дострояване при река Тунджа.

Вътрешният министър коментира, че участието на армията в охраната на границата е много хубаво, но то трябва да има някаква норма. Според него не трябва да се отнемат голяма част от въоръжените сили, за да отидат на границата, въпреки че са изключително подготвени.

Валентин Радев подчерта, че натискът по границата е намалял между 8 и 10 пъти. По мнението му това означава, че отиващата там войска ще бъде по-малко и ще се разчита повече на полицията.

Коментари

Още от последните новини