Осъдиха шефовете на "Баумакс" за укрити данъци

Осъдиха шефовете на

Пловдивският окръжен съд осъди Али Неджеп и Рафет Салим на по две години лишаване от свобода, което наказание отложи за изтърпяване с по пет години изпитателен срок, предаде "Дарик".

Съдът ги призна за виновни за това, че от през 2009 и 2010 година. в качеството им на управители на строителен хипермаркет „Баумакс” за пет данъчни периода са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 27 995,72 лв., представляващи дължим данък върху добавената стойност.

Дружеството „Баумакс” ООД било образувано и вписано в търговския регистър през 2009 г. като то се управлявало и представлявало от Али Неджип и Рафет Салим заедно и поотделно.

Двамата били съдружници в „Баумакс” ООД при равни дялове. Те се занимавали с цялостната организация и дейност на дружеството, но наред с това, с цел да намалят дължимите данъци за отделните данъчни периоди за „Баумакс” ООД, се снабдявали от неустановени по делото лица с фактури с предмет „строителни материали”, по които реално дружеството не получавало стоки. 

Коментари

Още от последните новини