Орачев , Чиликов и Георгиев обличат зеления екип за дербито с Черноморец

Орачев , Чиликов и Георгиев обличат зеления екип за дербито с Черноморец - E-Burgas.com

Звездните имена от най-силните години на Нефтохимик се събират отново на терена, за да се изправят срещу градския съперник Черноморец. Носителите на вицешампионската титла от 1997- ма Малин Орачев, Георги Чиликов и Милен Георгиев ще влязат в състава на „зеления“ тим, на 15-ти септември. Заедно с тях, на терена ще излязат и съотборниците им Станимир Димитров, Милен Христов, Ганчо Евтимов и Николай Кръстев. По рано станаха ясни и имената на Станчо Цонев и Митко Трендафилов, които също ще блеснат отново на терена.

Легендарното бургаско дерби се завръща на 15-ти септември, в 17:00 ч., на стадион Лазур, за да подкрепи едно силно момче, в борбата му с коварна болест. 22-годишният Тодор Кацаров страда от детска церебрална парализа и трябва да провежда ежедневна рехабилитация. От шест години, периодично посещава клиника  в Полша, където постига значителен напредък в здравословното си състояние. Тези терапии са неговият шанс да стабилизира тялото си и да стане по-самостоятелен. Те обаче са скъпи – всеки курс на лечение струва по 9000 лв.

За да се съберат достатъчно средства за благотворителната кауза, на стадиона ще бъдат поставени кутии за дарения, чрез които всички зрители на срещата ще могат да помогнат на Тошко.

Припомняме, че и двата отбора обявиха на търг фланелки, върху които ще положат подписите си участниците в дербито. Наддаването се осъществява чрез съобщения с ценови предложения на Фейсбук страниците на Нефтохимик и Черноморец.  Предложилите най-висока сума ще получат ценната фланелка на любимия си отбор след звездната среща на 15-ти септември.

Коментари

Още от последните новини