Опитна полицайка пое разследването за смъртта на Валя

Опитна полицайка пое разследването за смъртта на Валя - E-Burgas.com

valia

Един от най-опитните служители на "Криминална полиция" - Бургас е поел разследването на смъртта на медицинската сестра Валентина Иванова. Според агенция ПИК  с тежката работа се е нагърбил не кой да е - а крехката жена Албена Кръстева.

"Тя е дългогодишен наш служител с много опит зад гърба си, никой не може и няма право да се съмнява в работата й, ще доведе всичко до край", казаха пред медията ни колегите й.

 ПИК научи, че зад крехката женска фигура обаче се крие много силен характер. Всички мъже около нея изпитвали голям респект от поведението й.

 На професионализма на полицайката много разчитали и близките на удавената Валя. Наскоро разследващ полицай Албена Кръстева поиска удължаване на срока на разследването с още 3 месеца, което навежда всички на мисълта, че тя е стигнала до някакъв резултат и иска да го разплете.

Основната версия за смъртта на Валя е самоубийство. Майка и обаче се съмнява, че дъщеря и е била отвлечена и убита. Затова прокуратурата и полицията изчистват всички версии. Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров съобщи, че до момента разследващите органи не са му докладвали за обрат, който да е различен от основната версия - самоубийство, т.е. че Валя се е хвърлила в морето сама. Камерите в морската градина са я заснели как влиза в парка край морето и часове наред се разхожда. Самият момент на скачане в морето не е запечатан от видеоустройство, но Валя не е излизала от морската градина. През цялото време е била сама и наоколо камерите не са засекли никого. По-рано на моста са записани кадри с две момчета и момиче, които пушили трева, но те си тръгнали и въобще не се засекли с Валя.

Валя Иванова изчезна на 15 април тази година. На същата дата за последно е била забелязана в района на Морската градина =около 23,30 ч. Тялото й бе открито над месец по-късно - на 19 май, в силна фаза на разложение. Това се случи след сигнал от гражданин, който забелязал човешки труп в района на вълнолома от страната на морската гара. Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена, и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно.

ПИК

Коментари

Още от последните новини