Оперираха малката Велина в Турция

Оперираха малката Велина в Турция  - E-Burgas.com

Лекарите са отстранили повече от половината тумор

Малката Велина вече е оперирана в Турция, съобщи майка й Владислава Демерджиева във Facebook. Историята на момиченцето трогна стотици българи. Само за ден беше събрана необходимата сума, с която Велина може да замине за лечение в южната ни съседка, съобщава Нова тв.

"Лекарите са отстранили повече от половината тумор, което е страхотно.  Велинка е преместена в интензивно отделение. Утре, когато се срещна с професор Къръш,  ще дам повече подробности за операцията. Благодаря на всички за търпението, подкрепата, пожеланията и молитвите! Бог да ви благослови!", написа майката на детето във Facebook.

Велина е само на година и два месеца. Два месеца след раждането й, става ясно, че тя страда от вътрешна хидроцефалия. Образните изследвания са неоспорими - Велина има тумор, който е запушил кръвоносните съдове и това е предизвикало хидроцефалията.

Лекарите били единодушни - не може да се оперира, защото момиченцето е твърде малко. Преди месец обаче детето почувствало неразположение. Причината - туморът е нараснал значително. Турция се наела да извърши операцията на детето, но за целта майката трябваше спешно да събере 22 000 евро.

 

Коментари