Опасно: Вандалски акт оголи кабели на площад "Тройката", от общината взимат спешно мерки

Опасно: Вандалски акт оголи кабели на площад

Поредният вандалски акт в Бургас този път може да доведе до опасни последствия, които да застрашат живота и здравето на минаващите по площад "Тройката".

Този път са били счупени осветителните тела пред Дома на НХК, което е довело до оголването на проводници, по които тече ток. В района си играят малки деца, които могат да пипнат проводниците и така да се стигне до опасен инцидент. За проблема днес сигнализира баща с дете, който на място съветваше преминаващите да внимават в този участък.

Потърсихме община Бургас, откъдето се ангажираха да вземат мерки, но за пореден път апелираха бургазлии да пазят общинското имущество и да подават сигнали, когато имат информация за вандалски прояви.

"Разбира се, че е опасно да се разкриват кабели, по които тече електричество! Точно преди месец бяха затворени всички тези осветителни панели на пл. "Тройката", за да нямат достъп вътре деца, котки и гларуси. Днес виждаме, че отново голяма част от тях са изкъртени и разкрити. Ще се вземат отново своевременни мерки за затваряне на панелите, но нека бургазлии съобщават кой върши посегателствата, за да има наказания!" написаха от общината. 

Докато проблемът бъде отстранен, хората трябва да бъдат внимателни и да избягват компроментираните осветителни тела. 

Коментари