Опасно горещо време днес в цяла България

Опасно горещо време днес в цяла България  - E-Burgas.com

Жълт код за опасно високи температури обявиха от НИМХ за цяла България във вторник. Предстои ни един много слънчев и горещ вторник. Днес небето над страната ще бъде ясно.

В най-топлите часове термометрите ще отчитат от 34 до 39 градуса. Най – топло  ще е в района на Сандански - цели 40 градуса, а в столицата около 34.

Високите температури са причината за първия за това лято код за опасни горещини. За цялата страна е в сила първа степен за опасно време. Избягвайте слънцето в обедните часове, стойте на по-прохладно и пийте много вода.

По Черноморието обстановката ще е перфектна за плаж. Ще бъде слънчево, ще се усеща и разхлаждащ морски бриз. Температурата на въздуха ще е около 30 градуса, а тази на морската вода – към 26-27.

В планините ще е подходящо за туризъм. Там през целия ден ще бъде слънчево и малко  по-ветровито. На височина 2000 метра очакваме цели 22 градуса.

Горещо ще остане и в сряда. Следобед обаче над северните и планинските райони ще се заоблачи, ще превали и прегърми. Възможни са градушки и силен вятър.  В четвъртък и петък на много места ще има кратки дъждове, гръмотевични бури и отново условия за градушки. Температурите слабо ще се понижат, а през почивните дни ще има повече слънце и отново ще се затопли.

Коментари

Още от последните новини