Опасни шахти дебнат на пътя към Златни пясъци, екип на „Фаркол“ пострада в катастрофа

Опасни шахти дебнат на пътя към Златни пясъци, екип на „Фаркол“ пострада в катастрофа - E-Burgas.com

Да се обезопаси пътя към курорта Златни пясъци, а шофьорите в този участък да са особено внимателни. За това призоваха вчера от бургаската фармацевтична компания „Фаркол“. Причина за призива им е катастрофа преди дни, в която техен екип става неволен участник. Оказва се, че мястото е рисково и там и друг път са ставали подобни пътни инциденти.

Рано сутринта екип от двама души от „Фаркол“ поема на път към Златни пясъци, за да вземе участие в ортопедичен конгрес там. Служебната кола така и не успява да стигне до курорта. Причината се оказва необезопасена шахта на ул. „Проф. Петър Ников“ №1 в жк „Чайка“.  Навлизайки в комплекса, със скорост по джипиес 24 км/час колата преминава над въпросната шахта, досегът с която става причина за серия от действия, които в крайна сметка завършват с удар в електрически стълб. Отскачайки, капакът на шахтата удря колата отдолу, в резултат на което тя буквално е изхвърлена от пътя. Спирачките отказват, активират се въздушните възглавници, автомобилът става неуправляем и се забива в ел. стълб. Необичайната катастрофа, попадаща в графата куриозни, за щастие се разминава без жертви, единствено с щети по автомобила.

Изготвеният на място протокол от ПТП констатира, че шофьорът няма вина. По тази причина няма и акт за нарушение. Затова пък минувачи заявяват, че подобни инциденти там е имало и преди, за което са подавали сигнали.

„Стресът за участниците в катастрофата и потенциалният риск за други водачи и пътници, движещи се в този участък са причина да призовем спешно да се обезопаси пътя, за да няма други подобни инциденти“, посочват от ръководството на „Фаркол“АД. „Като фирма, занимаваща се с дистрибуция на лекарствени средства и оперираща в цялата страна, безопасността на нашите екипи на пътя е от първостепенно значение“, казват още от компанията. От там разчитат компетентните институции да предприемат  своевременни мерки, за да не се стига до подобни произшествия.

Галерия
Коментари

Още от последните новини