Опасна стара сграда дебне минувачи на метри от училище в центъра на Бургас

Опасна стара сграда дебне минувачи на метри от училище в центъра на Бургас - E-Burgas.com
Google maps

Опасност от падащи прозорци на стара сграда, на метри от ОУ „Княз Борис I“, застрашава живота и здравето на минувачи около месец преди началото на новата учебна година. Това алармира общинският съветник Георги Дракалиев в писмо до кмета на община Бургас Димитър Николов.

Сградата се намира на ул. „Александър Велики“ 37 и част от нея била общинска собственост. Помещението на партера също е общинско и е отдадено под наем на Дружеството за диабетици и инвалиди „Зора 200“.

„Вторият етаж на сградата над този обект е в окаяно състояние. От години мазилката се рони, а прозорците са изпочупени и често при силен вятър върху тротоара се сипят стъкла и хоросан. Точно по този тротоар, обаче, минават много деца на отиване и връщане от училище. Често те са придружавани и от родителите си. Някои от тези родители неведнъж са повдигали този въпрос пред мен и аз съм се опитвал чрез разговори с отговорни лица и с някои от собствениците да помогна за разрешаването на този въпрос“, сигнализира съветникът.

В момента, обаче на втория етаж все още имало изпочупени прозорци, които са опасни за минувачите, той настоява да получи отговор лично от кмета кога и какви мерки ще бъдат предприети сградата да е безопасна преди началото на учебната година.

Коментари

Още от последните новини