Онкото купува електрохирургична система за операции

Онкото купува електрохирургична система за операции  - E-Burgas.com

Стойността на новия апарат от най-висок клас е около 55 хил. лв. 

„Комплексен онкологичен център-Бургас” ЕООД иска да закупи със собствени средства нова техника, която да осигури най-високо качество на оперативното лечение на пациентите с онкологични заболявания. За целта обаче трябва да бъде дадено разрешението на Общински съвет - Бургас на слеващото заседание на 19 декември. Предложението е внесено от управителят на "КОЦ - Бургас"  от д-р Христо Дечев. 

За да се осигури най-високо качество на оперативното лечение на пациентите с онкологични заболявания Отделението по онкологична хирургия се нуждае от едноканална система за фузия на съдове и тъкани с комплект инструменти, трето поколение, с най-съвременната технология, осигуряваща отлична перманентна хемостаза на съдове с диаметър до 7 mm, което драстична намалява кръвозагубата. Освен това сигнификантно намалява кръвозагубата, сигнификантно намалява оперативното време, сигнификантно намалява болничния престой, намалява следоперативните усложнения, намалява следоперативната болка, намалява се рискът от усложнение, свързани с оставяне на чуждо тяло в тялото на пациента.

Системата се предлага с комплекти допълващ инструментариум за онкохирургични и онкогинекологични интервенции.

След извършването на предварителни пазарни проучвания, стойността на новия апарат от най-висок клас, който ще бъде заплатен със собствени средства е в размер до 55 000 лв.

Коментари

Още от последните новини