Ол инклузив хотели по морето сервират вчерашни остатъци

Ол инклузив хотели по морето сервират вчерашни остатъци - E-Burgas.com

Въведено е неписаното правило да не се хвърля нищо

Туристи сърбат "Зеленчукова супа по френски", забъркана от повехнали марули и домати, останали от предния ден. Неизядените макарони от закуската пък се сервират на обяд, маскирани като екзотична презокеанска салата с дресинг, пише "Телеграф".

Това са само част от триковете в родния Ол инклузив, които се прилагат всяко лято по родното Черноморие. В повечето хотели е въведено неписаното правило да не се хвърля нищо. Така не само се оползотворяват остатъците, но и се спестява от разходи за пресни продукти, разкриха кухненски работници, поискали анонимност, за да не бъдат уволнени.
Ол инклузивът се оказва доста печеливш вариант за хотелиерите. Туристите също го предпочитат, защото почивката им излиза с една идея по-евтино, или поне вярват, че е така. Проблемите с побългарената услуга идва от манията да се пести от блюдата, които са останали неконсумирани, коментират и туроператори, чиито клиенти са останали недоволни от предложената храна.

Сръчни готвачи набързо префасонират неизядената на обяд печена скомрия в чисто новая вечеря, но този път с полски сос и копър. Останалите варени яйца от сутринта пък се появяват като авторско предястие, полято с кисело мляко, майонеза и огромна доза въображение.

Изобретателността стига до там, че кус-кусът от сутрешната закуска светкавично се превръща в пълнеж за чушки. Чисто новото ястие се предлага на гостите като пълнени чушки с ориз, разказват хора от кухнята.

Коментари

Още от последните новини