Октомври идва с дъжд, после праща слънце

Октомври идва с дъжд, после праща слънце - E-Burgas.com

Днес над Черноморието ще е предимно облачно, на места, главно по южното крайбрежие - със слаби валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 17-18°, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Температурата на морската вода вече е около 20° и продължава да изстива. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Още от обаче циганското лято ще се завърне. Температурите ще останат в порядъка на 20°, но за сметка на това валежите ще спрат, а слънчевите часове ще бъдат много повече. Според дългосрочната прогноза валежи не се очакват през първата третина на месец октомври. 

Второто десетдневие ще започне с дни с по-значителни и намаления на облачността, но в началото ще бъде относително по-хладно. Около средата на месеца ще се затопли, но облачността ще се увеличи и отново се очакват превалявания.

От 20 до 30 октомври се очаква променливо време. Ще има и дни с по-значителна облачност и преваляния, но и слънчеви дни.

Не се очакват поройни дъждове и градушки през октомври. Ще има мъгливи дни. Като цяло не се очертава продължителен период с по-високи температури. Месецът ще бъде с нормални за октомври температури, близки до климатичните норми.

Коментари

Още от последните новини