Окончателно: Няма да има подземна улица към Морската градина

Окончателно: Няма да има подземна улица към Морската градина - E-Burgas.com

Идеята вече не е на дневен ред, заявиха от община Бургас

Окончателно отпадна идеята за прокопаване на подземна улица под ул. "Демокрация" на входа на Морската градина. Този вариант бе обсъждан сериозно през последните две години, като трябваше да бъде изпълнен паралелно с ремонта на бул. "Богориди" от ул. "Лермонотв" до ул. "Демокрация".

Въпросният ремонт започва едва след няколко седмици, но от общината вече се отказаха от идеята за подземната улица. Това става след направено проучване на общественото мнение, от което е станало ясно, че бургазлии не приемат много добре идеята. На официалнат страница на кмета Димитър Николов дори беше пуснато гласуване, което отдавна е свалено. Там се уточняваше, че проектът е изключително сложен и ще отнеме близо една година, което на практика означаваше, че следващите летен сезон ще бъде посрещнат с разкопан вход на Морската градина. Възражения имаше и от хората от близките сгради, които дори подготвиха подписка срещу проекта. 

Идеята за подземна улица се роди заради засиления пешеходен поток от бул. "Богориди" към Морската градина, особено през летните месеци, когато градът е пълен с туристи. Проектът предвиждаше автомобилния поток по бул "Демокрация" да влезе под земята в участъка, където минават пешеходците. По този начин и едните, и другите щяха да бъдат улеснени, както по този начин трябваше да бъдат избегнати и предпоставки за инциденти. 

 

 

Коментари