Окончателно: Екстрадират 21-годишната Красимира в Холандия

Окончателно: Екстрадират 21-годишната Красимира в Холандия - E-Burgas.com

21-годишната Красимира Костова ще отпътува за Холандия, където е дирена за жестоко убийство. Младата българка, за която е искана Европейска заповед за арест, още в сряда миналата седмица се съгласи да се предаде на холандските власти. Поради тази причина съдия Стефан Стойков даде срок от 3 дни, в които тя да помисли дали решението й е окончателно.  

Днес пред окръжните съдии тя потвърди решението си. В Европейската заповед за арест срещу Красимира Костова от фактическа страна е посочено, че на 20 март 2017 г., в жилище в Кралство Холандия, е открит трупа на холандския гражданин К.Х. ван Сайк. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм.

Същевременно на Красимира К. са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, на 19 март 2017 г. На същата дата, около полунощ, свидетели са установили, че три или четири лица излизат от жилището на жертвата.

Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по чл. 289, чл. 287 или чл. 288 от НК на Кралство Холандия или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

 

Коментари

Още от последните новини