Окончателно: Ексобластният управител Павел Маринов бе оправдан след 6 години съдебни дела

Окончателно: Ексобластният управител Павел Маринов бе оправдан след 6 години съдебни дела - E-Burgas.com
"Виа Понтика"

На 23 ноември влезе в сила окончателното решение на Апелативния специализиран наказателен съд, с което всички обвинения срещу бившия областен управител на област Бургас Павел Маринов бяха отхвърлени.
Делото срещу него беше заведено през 2014 г. Той беше упрекнат, че еизползвал служебното си положение в услуга на частни интереси , като се е намесил в спор за терени между трети страни в Северна промишлена зона.

В решението на съда се казва, че:

„Несъмнено е доказано по делото, че с издаването на заповед № РД09-79/02.08.2013 г., подсъдимият е бил със съзнанието за поправяне на незаконосъобразните действия на своите предшественици и предпазването авторитета на държавата, която неправомерно е била въвлечена в спор между два частноправни субекта, без нито да цели да облагодетелства или уврежда някого, нито умишлено да подчинява на подобни намерения служебното си поведение. Увереността му, че защитава държавния интерес е убедително доказателствено подкрепена.

В случая сме изправени пред рядко срещано по своята тотална несъстоятелност обвинение, по което първата инстанция съвсем резонно е оневинила подсъдимия и е постановила оправдателен съдебен акт.”

Съдебният акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Свързани статии
Тагове
Павел Маринов
Коментари

Още от последните новини