Окончателно: Арена Бургас е на държавата

Окончателно: Арена Бургас е на държавата - E-Burgas.com

Правителството възложи на министъра на младежта и спорта да приеме дарение и да сключи договор с Община Бургас за безвъзмездно придобиване от държавата на общинския имот, определен за строителството на многофункционалната спорта зала „Арена Бургас”. Решението е прието на днешното заседание на Министерския съвет. След придобиването му, статутът на имота ще бъде променен в частна държавна собственост и той ще бъде апортиран в капитала на „Академика 2011“ ЕАД.

Теренът се намира в ж.к. „Изгрев“ и на него ще бъде построено бъдещото спортно съоръжение в изпълнение на договор за сътрудничество и съвместна дейност, сключен между Община Бургас и „Академика 2011“. Дружеството разполага с 35 млн. лв. за финансирането на проекта.

„Арена Бургас“ е планирана като модерно многофункционално съоръжение, предоставящо възможност за провеждане на международни, национални и местни спортни и културни събития. Управлението на залата ще се извършва от „Академика 2011“, чиято дейност е насочена изключително към стопанисване и управление на спортни обекти и съоръжения в цялата страна. Правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на младежта и спорта.

Коментари

Още от последните новини