Около 340 лв. излизат разходите за първия учебен ден

Около 340 лв. излизат разходите за първия учебен ден - E-Burgas.com

Около 340 лева са разходите за един ученик преди 15 септември, това изчислиха водещият на сутрешния блок на bTV Златимир Йочев и представителката на асоциация „Родители” Зорница Трифонова. В сумата влизат парите за нова раница, за помагала, за материали като тетрадки, писалки и други, както и разходите за дрехи, като не се смятат зимно яке и обувки.

Разходите на родителите не свършват с първия учебен ден, нито пък са само в за първи и осми клас, за които държавата дава помощ, заяви Трифонова. Тя допълни също, че в зависимост от доходите, родителите могат да се вместят и в по-малка сума, както и да дадат много повече. Представителката на родителската организация добави, че извънкласните занимания на учениците като спорт и частни уроци могат да излязат 200 – 300 лева.

Трифонова подчерта също, че за родителите е по-добре да знаят предварително какви помагала ще им трябват в училище. Понякога обаче това се съобщава на първата родителскта среща. При изчисленията в студиото не беше посочена и цената на учебниците на по-големите ученици, които не са безплатни.

Коментари

Още от последните новини