Ограда на "Корал" изкарва природозащитници на протест

Ограда на
Архив

Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж "Корал" заради ограда, поставена от частна фирма. Според екозащитниците, коловете са забити върху пясъчните дюни и достъпът до плажа е ограничен, информира БНР.

"Една ограда опасва плажа почти отвсякъде и на пътя, по който се влиза в него, е сложена една табелка, на която пише, че е частна собственост и е забранено за автомобили. Като проверите в Кадастъра се оказва, че този път е общинска собственост и там винаги си е имало път", сподели Атанас Русев от сдружение "Да защитим "Корал" пред БНР.

От общинската администрация на Царево заявиха, че ще извършат проверка, и, ако съоръжението е поставено върху общинския път, ще бъде премахнато. Кметът Георги Лапчев припомни, че достъпът с автомобили е забранен заради статута на ивицата като екоплаж и предположи, че вероятно става дума за терена, собственост на испанска фирма, която години наред не се грижи за почистването му.

"От снимките виждам, че точно както е по кадастър, достъпът до плажа е оставен,а онова, което е тяхна собственост навярно са си го заградили. Това си е тяхно право, така пише в Конституцията на България". Протестът е от 11 часа.

Коментари

Още от последните новини