ОФК Карнобат разгромиха Черноморец

ОФК Карнобат разгромиха Черноморец - E-Burgas.com

Футболистите на „Карнобат“ успяха да извоюват нов убедителен успех в домашни условия, след като се наложиха над ПСФК „Черноморец“ с убедителното 7:1. По този начин момчетата на наставника Атанас Димов подобриха рекорда си за най-изразителна победа в шампионата на Югоизточна „В“ група, след като преди 2 седмици, пак у дома, се наложиха с 6:1 срещу „Миньор“ /Раднево/.

Успехът над бургазлии зарадва близо 1000 души, решили да уплътнят свободното си време, тъкмо след приключването на работния ден в петък вечер.

Двубоят се проведе именно в работен ден, тъй като ръководството на карнобатлии уважи молбата на гостите за изтегляне на мача, поради заетост на бургаските състезатели с юношески двубой в съботния ден.

Петър Колев изнесе истински футболен концерт, като поздрави феновете на „Карнобат“ с 4 попадения. Капитанът Пламен Димитров пък не закъсня с гол във втори пореден мач. Попадения на Яни Николов и Марин Маринов също ще се помнят от карнобатските фенове на футбола поне до сряда, когато в следващия, 27-ми (междинен) кръг, карнобатлии ще гостуват на „Димитровград“.

Иначе срещата не започна по най-добрия начин за „Карнобат“, след като Георги Жеков от гостите още във 2-ра минута сюрпризира неприятно домакините, измъквайки се от опеката на бранителите и опъвайки мрежата за 0:1.

Две минути по-късно Пламен Димитров даде да се разбере, че грешката може да бъде поправена, изравнявайки резултата. Капитанът на „Карнобат“ бе най-съобразителен в пеналта на бургазлии при центриране и мушна топката в мрежата на тима-опонент.

В 21-ва минута Петър Колев оползотвори центриране на Ясен Тузаков за 2:1. Пак Колев се разписа и за 3:1, когато разигра продължително защитата на гостите и отбеляза втория си гол в мача в 27-ма мин. Само минута по-късно отборът от Бургас остана с човек по-малко на терена. Езекиел Тевия получи втори жълт картон и прекрати преждевременно участието си в мача.

До края на първата част падна още един гол, отново в полза на домакините. В 39-та мин. Яни Николов реализира красив падащ лист, изпращайки топката над телата на противниковите състезатели и под напречната греда.

След почивката карнобатлии реализираха още 3 гола. В рамките на 120 секунди първо Марин Маринов покачи на 5:1 с летящ плонж при центриране на Петър Колев, а минута по-късно именно Колев мина на парад няколко човека на гостите и търколи топката във вратата на ПСФК „Черноморец“ за 6:1. Крайното 7:1 оформи Петър Колев, след като с глава засече центриране на Стойко Колев в 83-та минута.

Домакините от „Карнобат“ пропуснаха да се поздравят дори с двуцифрена победа. Стойко Колев удари греда, Петър Колев бе близо до реализиране дори на петтрик, а други момчета с червено-черни екипи не успяха да отбележат допълнително голове във вратата на гостите от Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини