Официално: Всички училища в общината излизат в грипна ваканция

Официално: Всички училища в общината излизат в грипна ваканция - E-Burgas.com

Със своя заповед кметът на Бургас Димитър Николов обяви 5 и 6 януари, четвъртък и петък, за неучебни дни за всички училища на територията на общината.
Отмяната на учебните занятия има за цел да предпази здравето на децата с оглед на възникналите обстоятелства. Заради отстраняване на авария на главното стебло "Топлофикация - Бургас" ще преустанови подаването на топлинна енергия към всички потребители от 0:00 часа на 4 януари до 0:00 часа на 6 януари.
Метеоролозите също съобщават за рязко влошаване на времето, което ще започне в четвъртък. Очаква се обилен снеговалеж, придружен с бурен вятър от север - североизток, а температурите да паднат до минус 10 градуса.
Освен лошото време грипната вълна също е на път да завладее Бургас. Заболеваемостта в града е на епидемичния праг, а при тази ситуация събирането на големи групи хора на едно място не е желателно.
С цел предотвратяването на аварии, директорите на всички училища трябва да осигурят задължително дежурство на екипи, поддържащи отоплителните инсталации за периода от 4 до 8 януари включително, както и за периода с най-ниски температури.  
Директорите на детските градини и ясли на централно топлоподаване трябва да осигурят алтернативно отопление на сборните групи за периода от 4 до 6 януари включително. Останалите детски градини и ясли да работят с нормален режим при спазване на мерките, предвидени за работа в зимни условия и предепидемиологична обстановка.

Коментари

Още от последните новини