Официално: Стартира мащабният ремонт на Летище Бургас (Снимки)

Официално: Стартира мащабният ремонт на Летище Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Мащабният инфраструктурен проект на Летище Бургас официално стартира днес в присъствието на ръководството на компанията-концесионер "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, кмета Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков. 

По данни на концесионера към този момент инвестициите за двете летища - Варна и Бургас е за над 350 млн. лв. За настоящия голям ремонт са предвидени още 12 млн.лв. В рамките на един месец трябва да бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътеките за рулиране, както и зоната до предварителен старт на пистата.

Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката и оборудването на светлинните подходи. По данни на оператора изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището.

"Убеден съм,че с новата инвестиция, бургаското летище ще стане много по-сигурно и много по-надеждно, имайки предвид и това че 2016 г. бележи ръст на полетите в сравнение с предходната година от 22%. Прогнозите за Сезон 2017 г. са също толкова оптимистични и се надяваме консорциума да си изпълни ангажиментите в срок и да отворим летището за полети колкото се може по-бързо", каза по време на официалния старт на проекта кметът Димитър Николов.

Проектът е съгласуван с Гражданска въздухоплавателна администрация и Ръководство въздушно движение. Срокът за изпълнение е 1 месец.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини